Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 169
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 410
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 446
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 169
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 410
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 446
Składniki
Mięso kroimy na niewielkie kawałki, oprószamy solą, pieprzem, paprykami, odstawiamy w chłodne miejsce. W rondlu rozgrzewamy tłuszcz i podsmażamy cebulę pokrojoną w półplasterki. Na patelni smażymy kawałki mięsa, które następnie przekładamy do cebuli. Wszystko podlewamy 2 szklankami wody i dusimy pod przykryciem na niewielkim ogniu. Do miękkiego mięsa dodajemy koncentrat, keczup, czosnek, maggi, całość zagotowujemy, gdy trzeba doprawiamy jeszcze do smaku. Jeśli jest taka potrzeba, sos zaciągamy łyżeczką mąki ziemniaczanej. Mięso podajemy z wcześniej ugotowanym makaronem, wymieszanym ze śmietaną i posypanym obficie suszoną natką pietruszki. Smacznego.