Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie dla tzw. Początkujących. Smacznie, szybko i tanio. Potrawa ta jest delikatna a za razem i ma fajna nutkę smakowa :)
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 87
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 150
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 87
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 150
Składniki
Pierś z kurczaka rozdzielamy sobie na kotlety. Przyprawiamy pieprzem, słodka papryka wedle uznania. Odstawiany na jakieś 15 min. Następnie kroimy cebulę w piórka, w między czasie podgrzewamy oliwę. Po krótkiej chwili wrzucamy naszą pokrojoną cebulę na patelnie. Non stop mieszając. Gdy cebula zacznie się szklić dosypujemy do niej określoną ilość cukru. Smażymy tak z minute. Zdejmujemy cebulę na talerzyk. Na Ta oliwę co smazylismy cebulę wrzucamy pierś z kurczaka. Gdy pierś będzie prawie gotowa, dorzucamy nasz główny składnik. Dusimy tak z 5 min i gotowe. Smacznego :) P.s najlepiej podawać z ziemniakami i surówka