Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pierś z kurczaka faszerowana tuńczykiem"
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 59
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 161
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 379
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 103
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 59
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 161
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 379
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 103
Składniki
CZAS PRZYGOTOWANIA: około 70 minut
Por oczyścić, oddzielić liście i krótko sparzyć je we wrzątku. Kapary odsączyć z zalewy i posiekać. Piersi z kurczaka oczyścić, opłukać, osuszyć. Ułożyć na deseczce, przykryć folią spożywczą i lekko rozbić. Zdjąć folię. Mięso oprószyć solą i pieprzem. Posypać posiekanymi kaparami. Ułożyć liście pora oraz odcedzone z oleju mięso tuńczyka.
Całość ostrożnie zwinąć w roladę, przewiązać sznurkiem. Obsmażyć ze wszystkich stron na oleju. Potem przełożyć do brytfanny, podlać białym winem i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 190°C. Piec do miękkości. Podczas pieczenia podlewać wypieczonym sosem lub winem. Serwować np. z brokułami.Źródło: Życie na gorąco