Pierś z kurczaka duszona w cebuli i winie

Pierś  z kurczaka  duszona w cebuli i winie
> 1-2 os.
> 60 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Dariusz-D
Prawie identyczne danie zrobiła dzisiaj Docherro , czyli Danuta i byłem niezwykle zaskoczony , że akurat sporządziliśmy prawie to samo danie.:-)

Składniki

  • 2 fajne piersi z kurczaka, 1 cebula, trochę pieczrek (Nie miałem dzisiaj akurat,ale ale fajne są w tym zestawieniu), majeranek,
  • 100 ml. wina białego sól , pieprz , chilli , 1 łyżeczka pasty pomidorowej.

Przygotowanie

  1. Na rozgrzany olej wkładam rozbite ręką piersi z kurczaka , sól pieprz i bez żadnej panierki. Dorzucam 1 cebulę pokrojona dowolnie i czosnek. Dolewam wina i krótko duszę. Dałem również szczyptę sproszkowanego chilli. Dodałem również 1 łyzeczke pasty pomidorowej i szczyptę czasie ugotowałem ziemniaki i prosto na talerz wycisnąłem przez praskę.
    Surówkę z kiszonej kapusty miałem z wczoraj.... hehe

Komentarze do przepisu (19)

kuchmariola63 01 kwietnia
Pysznie wygląda :)
RITAcreative- 01 kwietnia
Pyszny polski obiadek, mniam ヽ(✿゚▽゚)ノ
fafiatko 01 kwietnia
Takiego smakowitego kurczaka to mozna zjesc!
Wino wszystko zmienia, nawet kurczaka w wykwintne danie!
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 2 fajne piersi z kurczaka, 1 cebula, trochę pieczrek (Nie miałem dzisiaj akurat,ale ale fajne są w tym zestawieniu), majeranek,
  • 100 ml. wina białego sól , pieprz , chilli , 1 łyżeczka pasty pomidorowej.
Składniki