Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosty i szybki obiad - można nakarmić wiele osób w krótkim czasie.
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 114
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 75
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 114
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 75
Składniki
Obieram ziemniaki i gotuję. Jeśli planuję fasolkę szparagową na ziemniakach układam sito i fasolkę gotuję na parze.
W tym czasie kroję pierś z kurczaka na plastry i przygotowuję jak schabowe. Rozbijam, przyprawiam, maczam w rozkłóconym jajku z odrobiną mleka.
Następnie obtaczam w bułce tartej z otrębami, smaży się bardzo krótko. Kurczak szybko jest gotowy.
Do obiadu ulubione surówki, tym razem ogórek małosolny, sałata i fasolka szparagowa.