Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pierś z kozim serem"
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 83
Doskonały dodatek do obiadu.
Odsłon: 33
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 123
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 83
Doskonały dodatek do obiadu.
Odsłon: 33
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 123
Składniki
Pomidory umyj, przekrój na ćwiartki. Usuń gniazda nasienne, miąższ pokrój w kosteczkę. Jeśli chcesz, warzywa możesz sparzyć i obrać ze skórki. Pokrojone pomidory umieść w misce. Dodaj osączoną z zalewy i przepłukaną na sicie białą oraz czerwoną fasolkę.
Zieloną fasolkę szparagową wrzuć bez rozmrażania na posolony wrzątek. Gotuj ok. 10 minut. Odcedź na sicie, przelej zimną wodą i pozostaw do osączenia. Następnie przekrój każdy strączek na połówkę.
Papryczkę oczyść, drobno posiekaj. Czerwoną cebulę obierz, poszatkuj. Wrzuć do miski razem z papryczką i zieloną fasolką szparagową. Dodaj posiekaną kolendrę, sok z dwóch limonek, kilka łyżek oleju, sól i pieprz do smaku.
Piersi oczyść. Natnij, tworząc kieszenie. Natrzyj solą i pieprzem, wypełnij kozim serem, zepnij wykałaczkami. Obsmaż na 2 łyżkach oleju. Przełóż do brytfanny. Dopiekaj w 180 st. ok. 20 min. Podawaj z salsą.
Czas ok. 60 min; porcja – 430 kcal, cena 7 zł.Źródło: Świat kobiety