Pierś z kaczki z owocami

Pierś z kaczki z owocami
> 3-4 os.
> > 60 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: konhambos
Piers z kaczki pieczona na suszonych owocach, wyjatkowo soczysta i smaczna.

Składniki

  • 4 filety z piersi kaczki
  • 2 duże cebule
  • 300 g suszonych owoców: jabłkaj, gruszki, śliwki, morele
  • 4 łyżeczki rodzynek
  • sól, pieprz, majeranek
  • tłuszcz do smażenia

Przygotowanie

  1. Cebule obrac i pokroici, zmieszac z owocami i rodzynkami, ulozyc w lekko natluszczonej formie.
    Na owocach ulozyc piersi kaczki (skóra do góry) i naciac kilkakrotnie. Posypac przyprawami.
    Piec ok 75 min w temp 180° C, a nastepnie ok. 10 minut w temp. 220° C.
    Polewac co jakis czas wlasnym sosem.

Komentarze do przepisu (4)

kasia1978 12 maja 2014
Też tak robię, rewelacja!!!
Futka 13 maja 2014
Pięknie się prezentuje! Uwielbiam delikatną i soczystą kaczkę - przepis wyśmienity - na pewno wypróbuję!... Czytaj całość »
Pięknie się prezentuje! Uwielbiam delikatną i soczystą kaczkę - przepis wyśmienity - na pewno wypróbuję! Pozdrawiam :)
Konto usunięte 13 maja 2014
Wspaniałe aromatyczne danie :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 4 filety z piersi kaczki
  • 2 duże cebule
  • 300 g suszonych owoców: jabłkaj, gruszki, śliwki, morele
  • 4 łyżeczki rodzynek
  • sól, pieprz, majeranek
  • tłuszcz do smażenia
Składniki