Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sos potrawkowy ale z piersią smażoną, nie gotowaną:)
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 206
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 206
Składniki
Sos - w garnuszku rozpuścić masło, dodać mąkę, mieszać tak aby powstała bardzo gęsta masa (w razie potrzeby dodać mąki), zalewać powoli rosołem, doda c szczyptę soli, cukru, wycisnąć ok. 0,5 soku z cytryny, mieszać aż się zagotuje, odstawić.
Piersi z kurczaka usmażyć w panierce. Brokuł wcześniej ugotować. Podawać z ugotowanym ryżem.