Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bakłażan z jabłkami? Naprawdę smaczne!
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 643
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 643
Składniki
Pierś kroimy w drobne kawałki i doprawiamy solą i pieprzem. Smażymy na oleju i odstawimy. Na drugiej patelni smażymy cebulę, pokrojone w ćwiartki jabłka, bakłażana w plastrach i marchew potartą na grubych oczkach. Po chwili smażenia zalewamy bulionem, dodajemy odrobinę octu winnego. Doprawiamy i zaciągamy mąką ziemniaczaną, aby sosik był gęsty,ale klarowny.
Gdy sos jest gotowy, wrzucamy usmażone kawałki piersi. Podajemy z ryżem.