Pierś nadziewana we włoskim stylu

Pierś nadziewana we włoskim stylu
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
tanie
avatar Autor: przyjaciel
Uwielbiam białe mięso, kotlet z piersi i owszem super smakuje ale robiony często staje się nudnym daniem, więc robię często nadziewane, tym razem również, wybór rodziny padł na smaki włoskie.

Składniki

  • 1 duża podwójna pierś z kurczaka lub 2 małe
  • opakowanie mozzarelli w zalewie
  • suszone pomidory w zalewie
  • po kilka swieżych liści czosnku niedźwiedziego i bazylii
  • sól, pieprz świeżo mielony
  • 2 roztrzepane jajka
  • bułka tarta do panierowania
  • masło klarowane do smażenia

Przygotowanie

  1. Piersi dzielimy na 4 kotlety, rozbijamy tak aby miały podłużną formę, przyprawiamy z obu stron.

    Na połówce każdej porcji układamy składniki farszu, plastry mozzarelli, pomidory suszone i liście, lekko posypujemy solą i pieprzem, przykrywamy drugą połówką mięsa.

    Tak powstałe "poduchy" obtaczamy jednokrotnie w jajku i bułce tartej, kładziemy na rozgrzane masło, smażymy na średnim ogniu do zrumienienia.

    smacznego

Składniki
  • 1 duża podwójna pierś z kurczaka lub 2 małe
  • opakowanie mozzarelli w zalewie
  • suszone pomidory w zalewie
  • po kilka swieżych liści czosnku niedźwiedziego i bazylii
  • sól, pieprz świeżo mielony
  • 2 roztrzepane jajka
  • bułka tarta do panierowania
  • masło klarowane do smażenia
Składniki