Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pierś kurczaka z żurawinami i chrzanem"
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 103
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 14181
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 42
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 37
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 134
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 203
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 103
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 14181
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 42
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 37
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 134
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 203
Składniki
Żurawiny wymieszaj z chrzanem. Piersi umyj, osusz. Natrzyj tymiankiem, solą i pieprzem. Oddziel połówki, w każdej natnij kieszonkę. Kieszonki wysmaruj czosnkiem, napełnij żurawinami z chrzanem.
Odłóż na godzinę do lodówki. Po tym czasie zepnij kieszonki wykałaczkami. Owiń każdą pierś boczkiem. Usmaż na złoto na oleju.
Na drugą patelnię wlej kremówkę, zagotuj. Włóż obsmażone piersi. Dopraw solą, pieprzem i tymiankiem. Duś 10-15 minut na wolnym ogniu, kilka razy obracając. Podawaj np. z kalafiorem.Źródło: Chwila dla Ciebie