Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pierś kurczaka z pieczarkami"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Składniki
1Piersi kurczaka umyj, obtocz w mące i oprósz przyprawą do kurczaka. Połóż na gorący olej i obsmaż. Przełóż mięso do naczynia żaroodpornego.
2Na patelni rozgrzej olej. Włóż pieczarki pokrojone w półplasterki i smaż tak długo, aż odparuje nadmiar sosu. Włóż posiekaną cebulę oraz czosnek i podsmaż. Przypraw solą, papryką, pieprzem, tymiankiem.
3Piersi kurczaka posmaruj cienko musztardą. Na wierzchu rozłóż warstwę pieczarek oraz cebuli. Wierzch posyp startym żółtym serem. Wstaw naczynie do gorącego piekarnika. Zapiekaj około 30 min w temp. 160°C.
Porcje 6 65 min Cena 3,40 zł Kalorie 230 kcal
<strong>Lucyna Stachowska z Czerwonej Wody</strong>Źródło: Takie jest życie