Pierś kurczaka w sosie śmietanowo-cebulowym

Pierś kurczaka w sosie śmietanowo-cebulowym
> 3-4 os.
> 60 min
średnie
przystępne
kto chce zrobić coś dobrego a ma mało czasu to jest najlepsze danie

Składniki

  • pierś z kurczaka, 1 kg
  • zupa cebulowa, 2 opakowania
  • śmietana 18%, 3

Przygotowanie

  1. Pierś z kurczaka myjemy a następnie kroimy jak na schabowe.

  2. Śmietanę mieszamy razem z zupą cebulową.

  3. Przygotowany sos wylewamy na pierś z kurczaka ułożoną w naczyniu żaroodpornym.Pieczemy pod przykryciem 40 min w 170 stopniach.

Komentarze do przepisu (1)

babciaaneczka 22 czerwca 2011
Ciekawe i szybkie, do wypróbowania.
Składniki
  • pierś z kurczaka, 1 kg
  • zupa cebulowa, 2 opakowania
  • śmietana 18%, 3
Składniki