Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pierś kurczaka w sezamie z serem korycińskim"
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 63
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 164
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 185
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 63
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 164
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 185
Składniki
Piersi rozcinam na połowę wzdłuż. W każdej robię kieszonkę. Oprószam solą. Bulion mieszam z sosem sojowym i sokiem z cytryny. Wkładam mięso do marynaty, na minimum 2 godz.
Po tym czasie wyjmuję mięso z marynaty. Do każdej kieszonki wkładam po plastrze sera, spinam je wykałaczkami. Panieruję w rozkłóconym jajku oraz sezamie. Smażę mięso z obu stron na mocno rozgrzanym oleju, na złocisty kolor.
40 min • Porcja 270 kcal • Koszt porcji ok. 3 zł • Przepis na 6 porcji
Marta Sztabińska z GrajewaŹródło: Kobieta i życie