Pierś kurczaka w porach

Pierś kurczaka w porach
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: karolka26
Danie jest najlepsze na drugi dzień. Niebo dla podniebienia.

Składniki

Przygotowanie

  1. Pierś kroimy na małe kawałki, dodajemy oliwę i przyprawy.
    Wszystko razem mieszamy.

  2. Por-biała część kroimy w wąskie paski, lekko solimy żeby był miękki.

  3. Majonez mieszamy z keczupem w równej proporcji.

  4. Układamy w naczyniu żaroodpornym warstwami: kurczak, por i sos majonezowo-keczupowy.
    Pieczemy 1godz w temp. 180˚C.

    Można jeść z ryżem jak i z ziemniakami.

Komentarze do przepisu (1)

Kasia-lilo 26 października 2016
Na pewno wypróbuję, mam nadwyżkę pora, w tym roku bardzo dorodny wyrósł.
Składniki
Składniki