Pierś kurczaka w herbacie!

Pierś kurczaka w herbacie!
> 1-2 os.
> 60 min
łatwe
przystępne
Delikatne i kruche mięso, można spożywać zarówno na ciepło jak i na zimno.

Składniki

  • 1 duża pierś z kurczaka,
  • Marynata:
  • sól, pieprz, lubczyk, słodka papryka, imbir, sól czosnkowa,
  • 1 szklanka mocnego naparu z herbaty (najlepsza czarna).

Przygotowanie

  1. Pierś opłukać, wysuszyć.
    Z soli, pieprzu, słodkiej papryki, lubczyku, soli czosnkowej,imbiru i odrobiny wody przygotować marynatę. Natrzeć pierś, zawinąć w folię spożywczą. Na noc włożyć do lodówki.
    Na godzinę przed przyrządzaniem wyjąć z lodówki.

  2. Pierś zalać naparem z herbaty. Dusić pod przykryciem. Od czasu do czasu podlewać wodą.

Składniki
  • 1 duża pierś z kurczaka,
  • Marynata:
  • sól, pieprz, lubczyk, słodka papryka, imbir, sól czosnkowa,
  • 1 szklanka mocnego naparu z herbaty (najlepsza czarna).
Składniki