Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pierś kaczki z rozmarynem na soczewicy"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 92
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 50
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 251
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5405
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 92
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 50
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 251
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5405
Składniki
Marynata: oliwę utrzyj z musztardą, szczyptą soli i pieprzu. Natrzyj pierś kaczki, owiń folią, wstaw na pół godziny do lodówki.
Łyżkę oliwy rozgrzej na patelni, smaż kaczkę po ok. 12 min z każdej strony. Owiń folią aluminiową.
Soczewicę gotuj 20 min w wodzie z dodatkiem pół łyżeczki soli i gałązki rozmarynu. Marchewkę obierz, pokrój w kostkę, dodaj do soczewicy. Gotuj jeszcze ok. 12 minut. Osącz. Szczypiorek posiekaj, wymieszaj z resztą oliwy i octem, przypraw solą, pieprzem i tymiankiem. Dodaj soczewicę, wymieszaj.
Pierś kaczki pokrój na plastry, ułóż na soczewicy. Udekoruj ziołami i szczypiorkiem.
<strong>Przepis przysłał Radosław Sikorski z Suwałk</strong>
Czas przygotowania: 45 min, ilość porcji: 4, cena za porcję: 3,60 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie