Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pierś kaczki z czereśniami"
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 8755
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 177
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 27
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 117
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 459
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 8755
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 177
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 27
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 117
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 459
Składniki
Umyj mięso i osusz, ponacinaj skórę. Wymieszaj cukier, sól i miks przypraw. Natrzyj mięso. Włóż do miski skórą do góry i zalej brandy. Odstaw na minimum godzinę do lodówki.
Rozgrzej piekarnik do 220 st. C. Wyjmij mięso z marynaty. Podsmaż piersi na mocno rozgrzanej patelni. Najpierw ułóż je skórą do dołu, po 2-3 minutach obróć. Smaż kolejne 2-3 minuty. Następnie przełóż do żaroodpornej formy i wstaw do piekarnika. Piecz 20 minut.
Pozostaw na patelni łyżkę tłuszczu ze smażenia kaczki, resztę odlej. Pokrój drobno szalotki. Podsmaż je na tłuszczu (minuta), dodaj przekrojone i wydrylowane czereśnie. Smaż minutę, dodaj zachowaną marynatę z brandy i duś minutę. Trzymaj w cieple.
Wyjmij mięso z piekarnika, skóra powinna być mocno chrupiąca. Przykryj na 5 minut, aby mięso doszło. Przed podaniem przekrój piersi, polej sosem, posyp listkami szpinaku.Źródło: Olivia