Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pierś kaczki faszerowana serem"
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 20
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 205
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 182
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 20
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 205
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 182
Składniki
<strong> Przepis przysłała Anna Tokarska z Łąk Zwiastowych</strong>
Odetnij skórę piersi kaczki i tłuste kawałki (skórę zachowaj). Każdy filet rozbij przez folię spożywczą (dość cienko). Posyp z obydwu stron solą, pieprzem i słodką papryką.
Ser solankowy osącz z zalewy, lekko rozgnieć widelcem. Pieczarki obierz, pokrój w drobną kostkę. Podduś na oleju, przypraw do smaku, ostudź.
Filety ułóż obok siebie tak, by lekko zachodziły. Ułóż ser, na nim pieczarki. Ciasno zwiń, owiń w zachowaną skórę, zwiąż sznurkiem. Roladę posmaruj ze wszystkich stron masłem, posyp przyprawami. Ułóż w formie, piecz ok. 50 minut w temp. 180°C, często polewając wytworzonym sosem.
Czas przygotowania: 70 min, ilość porcji: 8, cena za porcję: 4,20 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie