Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
dla koneserów ;)
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 277
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 404
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 316
Aksamitny krem pomidorowy z niespodzianką.
Odsłon: 267
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 277
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 404
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 316
Aksamitny krem pomidorowy z niespodzianką.
Odsłon: 267
Składniki
Indyka opłukać, rozłożyć, posolić i popieprzyć. Zwinąć i zawiązać nitką. Cały puc mięsa obsmażyć na złoto ze wszystkich stron, aby białko się ścięło. Przełożyć do garnka, podlać odrobiną wody, wrzucić ziele, goździki i szczyptę estragonu. Dusić 30-40 minut, pod przykryciem, polewając mięso od czasu do czasu wytworzonym sosem.
Gotowe mięso ostudzić, pokroić w plastry.
Zrobić sos: śmietankę połączyć z pokrojonymi brzoskwiniami, przyprawić estragonem, odrobiną soli i pieprzu.
Połączyć mięso z sosem, podgrzać i serwować z ryżem. o06.2009