Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny sposób na warzywa!
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 718
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 141
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 82
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 718
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 141
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 82
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Składniki
Najpierw trzeba nastawić ryż. Najlepiej jest przygotować wszystkie warzywa i mięso. To zajmuje więcej czasu niż smażenie. Najpierw obsmaża się mięso z twardymi warzywami, czyli marchewką i cebulą, po paru minutach można dodać pozostałe warzywa i też smażyć na dużym ogniu.
Usmażone składniki podlewa się wodą i dodaje rozrobioną w wodzie łychę mąki ziemniaczanej do zagęszczenia. Sos będzie klarowny. Jeszcze ulubione przyprawy i to co jest pod ręką, nasiona kopru włoskiego dodają niesamowitego aromatu, który później nie jest nachalny. Gotowe
Smacznego :)