Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pierś indyka w krakersach"
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 578
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 39
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 74
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 36
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 343
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 578
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 39
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 74
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 36
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 343
Składniki
Pierś umyj, osusz i pokrój w paski. Posyp solą i pieprzem, a następnie wrzuć do miski i zalej kefirem. Zostaw na noc (im dłużej mięso będzie się moczyć, tym będzie delikatniejsze).
Następnego dnia rozkrusz krakersy w moździerzu i obtocz w nich kawałki indyka.
Przełóż je do wysmarowanego olejem naczynia żaroodpornego, po czym wstaw do piekarnika rozgrzanego do 200°C i piecz około 30 minut.
Gotowe danie serwuj z sałatką ze świeżego szpinaku podaną z pestkami granatu i oliwą z oliwek.Źródło: Kurier TV