Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Podzielne szybkie i zarazem wystawne.
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 60
Bardzo szybka do przygotowania, prosta i bardzo smaczna pasta. Idealnie spraw...
Odsłon: 15
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 2204
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 60
Bardzo szybka do przygotowania, prosta i bardzo smaczna pasta. Idealnie spraw...
Odsłon: 15
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 2204
Składniki
Pierś myjemy pod bieżącą wodą i osuszamy papierowym ręcznikiem. Nacieramy Delikatem do mięs, czosnkiem, pieprzem, Listkami laurowymi. Marynata: Tymianek, oregano, trochę soli, musztardę i oliwę łączymy w gładką masę. Marchewki obrać przekroić na pół. Cebulę obrać pokroić na ćwiartki. Do rękawa Wlewamy pól zawartości marynaty, wkładamy natartą pierś indyczą i zalewamy ja drugą połową marynaty. Następnie wrzucamy pokrojone na pół marchewki i ćwiartki cebuli . Polecam wetrzeć marynatę rękoma w sztukę mięsa. Zamykamy rękaw. Odkładamy do lodówki na jak najdłużej. Ja robię to dzień przed pieczeniem. Mięso pieczemy 2 godziny. Jednak po godzinie pieczenia rękaw całkiem rozciąć. Mięso polać obficie powstałym tłuszczem, i piec kolejną godzinę. Podczas pieczenia podlejcie mięso tłuszczem kilka razy. Uwaga jeśli mięso waży więcej niż półtorej kilograma należy piec je dłużej niż 2 godziny. Ja podałam plastry mięsa z sosem pieczeniowym.