Pierś duszona z groszkiem

Pierś duszona z groszkiem
> 5-6 os.
> 60 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: Steve
Smaczne, drobiowe duszone mięso podane na sosie z zielonym groszkiem to jest coś, c=o z chęcią zjem ;)

Składniki

  • pierś z kurczaka 5 szt
  • oliwa 4 łyżki
  • szafran mielony 1 łyżeczka
  • sól morska 1 łyżeczka
  • bazylia 1 łyżeczka
  • pieprz kolorowy ziarnisty do smaku
  • groszek mrożony 450 g
  • śmietana 30 % 1/2 szklanki

Przygotowanie

  1. Oliwę wymieszać z szafranem, solą, bazylią i pieprzem. Następnie obtoczyć w niej umyte i osuszone mięso. Pozostawić na ok. 10 min. Następnie przełożyć na rozgrzaną patelnię i dusić pod przykryciem aż do miękkości.

  2. Dodać groszek i dusić wspólnie przez kilka minut. Następnie mięso wyciągnąć, a do groszku dodać kremówkę, zagotować. Mięso podawać na groszku w całości lub pokrojone w plastry.
    Smacznego!

Składniki
  • pierś z kurczaka 5 szt
  • oliwa 4 łyżki
  • szafran mielony 1 łyżeczka
  • sól morska 1 łyżeczka
  • bazylia 1 łyżeczka
  • pieprz kolorowy ziarnisty do smaku
  • groszek mrożony 450 g
  • śmietana 30 % 1/2 szklanki
Składniki