Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pierożki z dynią i jagnięciną"
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27445
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 153
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 177
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1163
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27445
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 153
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 177
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1163
Składniki
Mąkę przesiej na stolnicę ze szczyptą soli. Dodaj jajka, olej oraz 300 ml ciepłej wody. Zagnieć gładkie i elastyczne ciasto. Przykryj, odłóż na 30 minut. Mięso przełóż do miski, wymieszaj z obraną i posiekaną cebulą oraz posiekanym w kostkę miąższem dyni.
Farsz dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Ciasto rozwałkuj, wykrawaj kółeczka. Na środek każdego nałóż porcję farszu. Sklejaj, formując uszka lub pierożki. Gotuj na parze (w specjalnym garnku lub na sicie) około 40 minut.
czas ok. 80 min; porcja – 510 kcal, cena 3,60 złŹródło: Świat kobiety