Pierożki z ciasta francuskiego.

Pierożki z ciasta francuskiego.
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
tanie
Jedna z ulubionych przekąsek mojej rodziny.Pyszne warzywa w połączeniu z ciastem francuskim.

Składniki

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 5 dużych pieczarek
  • 1 cebula
  • 4 ząbki czosnku
  • Pół puszki kukurydzy
  • Szpinak
  • 4 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 2 łyżki keczupu
  • Oregano
  • bazylia
  • garść sera żółtego
  • olej
  • 1 jajko

Przygotowanie

  1. Pieczarki, cebulę drobno kroimy.Rozgrzewamy olej na patelni i wrzucamy pokrojone warzywa.Dodajemy odsączoną kukurydzę i szpinak.Smażę wszystko około 10 minut.
    Do szklanki dodajemy koncentrat, keczup i wodę z czajnika.Konsystencja ma być nie za rzadka i nie za gęsta.Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, bazylię i oregano,Doprawiamy do smaku solą.

  2. Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni.Kroimy ciasto francuskie na kwadraty.Smarujemy przygotowanym sosem i nakładamy warzywa z patelni.Posypujemy serem.Składamy trójkąty.Wszystkie smarujemy jajkiem i posypujemy oregano.Pieczemy przez około 15 minut.
    Smacznego!

Składniki
  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 5 dużych pieczarek
  • 1 cebula
  • 4 ząbki czosnku
  • Pół puszki kukurydzy
  • Szpinak
  • 4 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 2 łyżki keczupu
  • Oregano
  • bazylia
  • garść sera żółtego
  • olej
  • 1 jajko
Składniki