Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pierożki z buraczkami"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Składniki
Mąkę przesiej, zalej połową szklanki wrzątku, wymieszaj łyżką, zalej połową szklanki zimnej wody, dodaj masło i sól, wyrób ciasto. Buraki ugotuj, zetrzyj wymieszaj z ricottą i przyprawami.
Ciasto rozwałkuj, pokrój na prostokąty, kładź farsz, sklej. Gotuj w osolonej wodzie. Na rozgrzanym maśle smaż kurki, przypraw solą, pieprzem i tymiankiem. Duś 10 minut, dodaj orzechy, wymieszaj. Pierożki podawaj z sosem i żółtym serem.
Czas: około godziny.Źródło: Dobry Tydzień