Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pierożki faszerowane rybą"
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 67
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 318
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 281
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 67
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 318
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 281
Składniki
Cebulę posiekaj, posyp odrobiną soli, by zmiękła, po czym zeszklij na rozgrzanym oleju.
Po chwili dodaj pokrojoną w kostkę paprykę. Smaż kilka minut, a potem dołóż rybę. Gotową podziel na mniejsze kawałki i wymieszaj w misce z warzywami oraz pieprzem.
Rozwiń rolkę ciasta i za pomocą szklanki wykrój z niej koła.
Każdy kawałek oprósz mąką. Ułóż po porcji farszu. Zlep brzegi, a następnie posmaruj pierożki roztrzepanym żółtkiem. Włóż je do piekarnika rozgrzanego do 200°C i piecz pół godziny.Źródło: Kurier TV