Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pierożki faszerowane mięsem mielonym"
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 366
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 103
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 107
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 60
Polecam.
Odsłon: 76
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 366
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 103
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 107
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 60
Polecam.
Odsłon: 76
Składniki
Rozgrzej olej na patelni i smaż pokrojoną cebulę i paprykę przez 4-5 minut. Dodaj posiekany czosnek i ziele angielskie i trzymaj na patelni przez minutę.
Dodaj wcześniej podsmażone mięso mielone i przecier pomidorowy. Wymieszaj i odstaw.
Ułóż prostokątne kawałki ciasta francuskiego na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Na każdym z 4 kawałków połóż po 3 łyżki nadzienia.
Farsz nakładaj tak, by z dwóch stron zostało 3 cm wolnego ciasta. Zawiń narożniki tak, by pierożki miały kształt indiańskiej łódki. Pokrusz fetę na wierzchu.
Piecz w 200 st. C przez 15-20 minut. Podawaj z sałatą i listkami kolendry.Źródło: Olivia