Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 24
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 40
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 67
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10510
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 92
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 24
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 40
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 67
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10510
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 92
Składniki
Ciasto: Mąkę mieszamy ze szczyptą soli i jajkiem. Powoli dolewamy wodę cały czas formując ciasto. Wodę dodajemy do momentu aż zobaczymy, że ciasto będzie elastyczne. Do tego dodajemy wcześniej rozmrożony szpinak. Farsz: W garnku rozpuszczamy masło dodajemy szpinak, gotujemy. Wciskamy czosnek. Dodajemy 1 białko które zostało nam z ciasta oraz 1 całe jajko. Energicznie mieszamy na gładką masę. Smażmy do momentu wyparowania wody, co chwilę mieszając. Gdy szpinak ostygnie dodajemy pokruszony ser feta. Mieszamy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Ciasto wałkujemy na grubość około 2 milimetrów, szklanką wykrawamy okrągłe placuszki, na które układamy farsz. Dokładnie zalepiamy brzegi. Gotujemy ok. 5-7 minut w osolonej wodzie.