Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pierogi zapiekane"
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27470
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 163
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 188
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1201
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27470
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 163
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 188
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1201
Składniki
Z podanych składników zagnieć ciasto. Rozwałkuj je dość cienko i przy pomocy foremki wykrój z niego kółka.
Kiełbasę pokrój w drobną kostkę. Połącz ją z tartym serem, jajkiem, solą, pieprzem, papryką i przeciśniętym przez praskę czosnkiem.
Na każdy kawałek ciasta nałóż po łyżce farszu, a następnie złóż na pół i zagnieć brzegi.
Gotowe pierożki rozłóż na blasze i posmaruj rozmąconym jajkiem. Piecz około 10 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 °C.Źródło: Kurier TV