Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pierogi z ziemniaków z przepisu siostry Anastazji"
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 158
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 206
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 158
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 206
Składniki
Do zmielonych ziemniaków dodać jajko, oliwę i mąkę ziemniaczaną. Szybko wyrobić ciasto na gładką masę. Podsypując mąką, niewielkimi porcjami rozwałkować ciasto i wykrawać krążki.
Cebulę pokrojoną w kostkę zeszklić na tłuszczu. Z ugotowanej kapusty odcisnąć nadmiar wody, dodać zeszkloną cebulę i pokruszony ser. Wymieszać, doprawić.
Na środek każdego krążka kłaść nadzienie, zalepiać. Smażyć w głębokim tłuszczu.
CZAS: około 40 minut
<strong>Przepis pochodzi z książki Wydawnictwa WAM pt. „113 dań siostry Anastazji”</strong>Źródło: Dobry Tydzień