Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 25
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 16
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 16
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 16
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 25
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 16
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 16
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 16
Składniki
Młode ziemniaki ugotować w osolonej wodzie. Ugotowane przecisnąć przez praskę, albo dokładnie ubić. Wystudzić. Dodać łyżkę masła, pokruszony ser, zeszkloną na oleju rzepakowym cebulkę i drobno pokrojony koperek. Dodać sporo pieprzu młotkowanego z kolendrą, chilli, sól do smaku. Wymieszać, wyrobić masę najlepiej ręcznie. Żeby ułatwić sobie robienie pierogów można wcześniej podzielić fasz, porobić z masy kulki, albo ,,jajeczka,, Do miseczki wsypać mąkę pszenną i wymieszać z mąką ziemniaczaną. Dodać olej, mleko i gorącą wodę, sól. Wymieszać, wyrobić ciasto. Zostawić pod ściereczką na ok. 15 min. Podzielić ciasto na 4 części i wałkować placki. Wykrawać z placków kółka i nakładać farsz, zalepiać. Wkładać pierogi do gotującej się osolonej wody. Do wody można dodać dwie łyżki oleju rzepakowego. Gotować do wypłynięcia pierogów. Wyławiać łyżką cedzakową i układać na półmisku. Pierogi podawać z drobno pokrojonym szczypiorkiem i kwaśną śmietaną. Smacznego.