Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierożki, mm.
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 35
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 54
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 70
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 63
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 35
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 54
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 70
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 63
Składniki
Wiśnie myjemy, osuszamy i drylujemy (kilka odkładamy do dekoracji).
Ciasto: mąkę przesiewamy do miski, wlewamy mleko i wbijamy jajko. Zagniatamy elastyczne ciasto. Rozwałkujemy. Literatką wykrawamy kółka. Na każde kładziemy po 1-2 wiśnie, składamy na pół, zlepiamy brzegi. Pierogi wkładamy partiami do lekko osolonego wrzątku. Gotujemy 3-4 minuty od wypłynięcia.
Sos: żółtka wkładamy do miski, dodajemy cukier puder, cukier waniliowy i olejek, mieszamy. Ubijamy na parze. Studzimy. Pierogi polewamy sosem i oprószamy cynamonem. Dekorujemy miętą i wiśniami, Smacznego.