Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne pierogi z truskawkami dla całej rodziny! Jeżeli chcesz zrobić niedzielny obiad bez mięsa, to jest to propozycja dla ciebie :)
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 156
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 39
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 156
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 39
Składniki
Mąkę sparzyć wrząca woda. Poczekać aż wystygnie. Dodać jajko, olej i sól. Następnie wyrobić ciasto i cienko rozwałkować. Wykroić kółka od szklanki i cienko rozwałkować.
Następnie nałożyć zamrożone truskawki i skleić pierogi. Jeżeli chcemy jeść od razu to wrzucamy do wrzącej osolonej wody. Gotujemy przez kilka minut od wypłynięcia. Jeśli chcemy sobie przygotować i zjeść później to układamy na posypaną mąka tackę i wkładamy do zamrażarki. Pierogi nie mogą się stykać, żeby się nam nie pokleiły. Podajemy posypane cukrem i podlane masłem. Smacznego!!!