Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Robiąc te pierogi przypominałam sobie czas odpoczynku oraz pięknego słońca w czerwcu tego roku. Liczę, że i wam pierogi z truskawkami posmakują.
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 182
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 101
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1802
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 60
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 182
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 101
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1802
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 60
Składniki
Truskawki umyć, usunąć szypułki. Mąkę, jajko, sól oraz wodę(tak aby zagnieść giętkie ciasto- nie musi być równo 100 ml) połączyć. Zagniatamy ciasto. Ciasto rozwałkowujemy i wycinamy krążki o grubości 5-7 centymetrów. Na każdym krążku ciasta układamy czystą truskawkę. Zlepiamy ciasto. Zagotowujemy wodę z odrobiną oleju. Wrzucamy na gotującą się wodę pierogi i gotujemy do momentu wypłynięcia pierogów. Odcedzamy. Pierogi możemy podać ze śmietaną oraz cukrem lub polać tłuszczykiem i posypać cukrem.