Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pierogi z soczewicą"
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 86
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 115
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 108
Lekki i orzeźwiający sorbet truskawkowy stanie się twoim ulubionym deserem i...
Odsłon: 863
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 355
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 86
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 115
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 108
Lekki i orzeźwiający sorbet truskawkowy stanie się twoim ulubionym deserem i...
Odsłon: 863
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 355
Składniki
<strong> Przepis przysłała Aneta Palka ze Słupska</strong>
Farsz: soczewicę gotuj 5 minut w lekko osolonym wrzątku (a naj lepiej na parze). Cebulę obierz, posiekaj, zeszklij na oleju. Ostudź. Zmiksuj z białym serem i soczewicą, przypraw solą i pieprzem.
Ciasto: mąkę zagnieć z olejem i szczyptą soli, wlewając szklankę ciepłej wody (ciasto powinno być elastyczne). Rozwałkuj, szklanką wytnij kółka. Na środku każdego ułóż farsz, zlep brzegi.
Pierogi włóż do lekko osolonego wrzątku. Gdy wypłyną, zamieszaj, gotuj jeszcze 2 minuty.Źródło: Chwila dla Ciebie