Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pierogi z soczewicą"
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 376
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 100
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 376
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 100
Składniki
Umytą soczewicę zalej wodą i odstaw. Następnego dnia ugotuj i odcedź.
Po siekaną cebulę zeszklij na oleju i przestudź. Posiekaj jajko ugotowane na twardo.
Soczewicę i ziemniaki przepuść przez maszynkę, połącz z cebulą i posiekanym jajkiem. Dodaj sól, pieprz i majeranek. Wbij surowe jajko, wyrób ma sę.
Z podanych składni ków zagnieć ciasto i rozwałkuj. Wytnij krążki. Na każdym ułóż po porcji farszu. Zlep, dociskając brzegi.
Gotowe pierogi wrzuć porcjami na posolony wrzątek. Gotuj, aż wypłyną na powierzchnię.
Podawaj z pieprzem i majerankiem.Źródło: Telemax