Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pierogi z serem i kaszą jaglaną"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 10601
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 260
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 10601
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 260
Składniki
90 min • Porcja 240 kcal • Koszt porcji ok. 1 zł • Przepis na 10 porcji
Kaszę chwilę prażę w garnku, zalewam ją wrzątkiem, odcedzam. Znów wlewam wrzątek (400 ml), dodaję łyżkę oleju i szczyptę soli. Gotuję ok. 20 min, nie mieszam. Przykrytą studzę.
Pokrojone w kostkę pieczarki chwilę smażę na oleju i dodaję posiekaną cebulę. Smażę, aż się zrumieni. Studzę. Łączę kaszę z pieczarkami, dodaję pokrojony w kosteczkę ser, sól i pieprz, mieszam.
Robię ciasto: wodę mieszam z jajkiem, żółtkiem i olejem, łączę z mąką i solą. Zagniatam ciasto. Wałkuję je na cienkie placki i wycinam kółka o śr. 10 cm. Na każde nakładam porcję farszu i zlepiam pierogi.
Pierogi wrzucam do osolonego wrzątku i gotuję, aż wypłyną. Odcedzam. Potem pierogi podsmażam na patelni na oleju lub innym tłuszczu.Źródło: Kobieta i życie