Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierogi kocham w każdym wydaniu, tutaj z serem białym i jagodami z zamrażalnika, można dodać ze słoiczka.
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 471
Polecam.
Odsłon: 96
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 99
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 471
Polecam.
Odsłon: 96
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 99
Składniki
Z podanych składników zagnieść ciasto i rozwałkować na cienki placek. Ser rozgnieść widelcem, dodać cukier, rozmrożone jagody i dokładnie wymieszać. Szklanką wykrawać z ciasta kółka i nakładać farsz, zlepiać brzegi. Wrzucać pierogi na wrzącą osoloną wodę, gotować na małym ogniu kilka minut od wypłynięcia. Podawać z jagodami, śmietaną lub cukrem.