Pierogi z serem i jagodami

Pierogi z serem i jagodami
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Fonka
Pierogi kocham w każdym wydaniu, tutaj z serem białym i jagodami z zamrażalnika, można dodać ze słoiczka.

Składniki

  • CIASTO
  • Mąka pszenna 1/2 kg, Jajko 1 szt, olej 3 łyżki, woda 1 szklanka
  • FARSZ
  • Ser biały 250g
  • Jagody mrożone 1/2 szklanki
  • Cukier kilka łyżek

Przygotowanie

  1. Z podanych składników zagnieść ciasto i rozwałkować na cienki placek.

    Ser rozgnieść widelcem, dodać cukier, rozmrożone jagody i dokładnie wymieszać.

    Szklanką wykrawać z ciasta kółka i nakładać farsz, zlepiać brzegi.

    Wrzucać pierogi na wrzącą osoloną wodę, gotować na małym ogniu kilka minut od wypłynięcia.

    Podawać z jagodami, śmietaną lub cukrem.

Komentarze do przepisu (2)

GREGORHSPEED 26 października 2017
Uwielbiam <3 MMM <3 Cudo na talerzu <3
Nevermore 27 października 2017
Qurka wodna, babcia takie robiła lata temu i do dziś ten smak pamiętam :)
Nam "leniom" nie chce się... Czytaj całość »
Qurka wodna, babcia takie robiła lata temu i do dziś ten smak pamiętam :)
Nam "leniom" nie chce się ich zrobić ;)












Składniki
  • CIASTO
  • Mąka pszenna 1/2 kg, Jajko 1 szt, olej 3 łyżki, woda 1 szklanka
  • FARSZ
  • Ser biały 250g
  • Jagody mrożone 1/2 szklanki
  • Cukier kilka łyżek
Składniki