Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pierogi z rabarbarem"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 31
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 42
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 45
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 41
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 31
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 42
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 45
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 41
Składniki
Rabarbar umyć, osuszyć i obrać. Pokroić w nieduże kawałki. Mąkę przesiać na stolnicę, zagnieść z jajkami, solą, olejem i dwiema szklankami ciepłej wody. Rozwałkować, wykrajać szklanką kółka. Na każde kółko nałożyć porcję rabarbaru, oprószyć cukrem. Starannie zlepić brzegi. Gotować we wrzącej wodzie 5 minut od wypłynięcia. Wyjąć łyżką cedzakową, podawać ze śmietaną i cukrem.Źródło: Twoje Imperium