Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pierogi z musem malinowym"
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 25
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 209
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 193
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 25
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 209
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 193
Składniki
Przygotuj nadzienie: twaróg utrzyj z cukrem waniliowym, cukrem pudrem, żółtkiem i skórką cytryny. Dodaj maliny. Mąkę przesiej na stolnicę. Zrób wgłębienie i wsyp szczyptę soli.
Następnie wlej śmietanę oraz olej. Zagnieć ciasto, powoli dolewając letnią wodę.
Gdy ciasto będzie gładkie, przykryj je ściereczką i odstaw. Po 15 minutach podziel je na porcje i rozwałkuj. Szklanką wytnij kółka, nałóż nadzienie i zlep pierogi.
Przygotowane pierogi ugotuj w osolonym wrzątku. Gotuj minutę od momentu wypłynięcia. Odstaw do wystudzenia.
Przygotuj mus: maliny zmiksuj (kilka odłóż do dekoracji) z cukrem pudrem. Przed podaniem pierogi polej jogurtem i musem malinowym. Oprósz cynamonem. Udekoruj malinami i listkami ziół, np. miętą.Źródło: Na żywo