Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam lepić pierogi dlatego dziś przedstawiam przepis na klasyczne ciasto. Podobno nie z każdej mąki będzie chleb, ale z każdej będą pierogi! Pyszne miękkie i sprężyste ciasto to podstawa, aby pierogi były udane.
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 66
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 2092
Makaron razowy z indykiem, brokułem i suszonymi pomidorami w delikatnym i kre...
Odsłon: 31
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 40
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 66
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 2092
Makaron razowy z indykiem, brokułem i suszonymi pomidorami w delikatnym i kre...
Odsłon: 31
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 40
Składniki
Do miski wsypujemy odmierzoną ilość mąki oraz sól i olej. Ciągle mieszając w mikserze z hakiem (lub ręcznie) dodajemy stopniowo bardzo gorącą wodę. Kiedy mąka z wodą połącza się z zwartą masę wyrabiamy ciasto ręką. Otrzymujemy ciasto sprężyste i miękkie.
Ugotowane mięso należy oddzielić od kości. Cebulę i mięso zmielić przez maszynkę, dodać całe jaja, doprawić solą i pieprzem do smaku. Uformować niewielkie kulki, faszerować nimi pierogi.