Pierogi z mięsem okraszone boczkiem

Pierogi z mięsem okraszone boczkiem
> > 6 os.
> 60 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Justitako
Pierogi z mięsem okraszone boczkiem

Składniki

  • ciasto : 0,5 kg mąki,
  • Jajko
  • 3/4 szkl gorącej wody
  • szczypta soli
  • farsz: 250g mięsa mielonego
  • 2 cebule
  • 3 ząbki czosnku
  • sól, pieprz

Przygotowanie

  1. Cebulę drobno posiekać i podsmażyć na oleju, dodać posiekany czosnek.
    Gdy cebula się przesmaży i zmięknie dodać mięso mielone i podsmażyć. Doprawić solą i pieprzem.

    Zostawić do ostygnięcia.

    Do miski wsypać mąkę i sól . Dodać jajko, mieszać. Następnie dodawać stopniowo gorącą, przegotowaną wodę i wyrabiać gładkie, elastyczne ciasto.
    Podzielić ciasto na części, wałkować na cienkie placki i wykrawać szklanką okrągłe placki. Napełnić farszem i zlepiać.
    Gotować w osolonej wodzie, kilka minut od wypłynięcia na powierzchnie, od czasu do czasu mieszając.
    Pierogi serwować z podsmażonym boczkiem.

Składniki
  • ciasto : 0,5 kg mąki,
  • Jajko
  • 3/4 szkl gorącej wody
  • szczypta soli
  • farsz: 250g mięsa mielonego
  • 2 cebule
  • 3 ząbki czosnku
  • sól, pieprz
Składniki