Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pierogi z mięsem i orzechami"
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 365
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 103
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 106
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 58
Polecam.
Odsłon: 73
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 365
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 103
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 106
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 58
Polecam.
Odsłon: 73
Składniki
Farsz: na dużej patelni rozgrzewam oliwę. Cebulę i czosnek drobno siekam i szklę na oliwie. Wrzucam mięso, dodaję przyprawy. Gdy mięso się zetnie, studzę je, a potem mielę lub miksuję z posiekanymi orzechami. Wlewam bulion (farsz będzie soczysty), dokładnie mieszam.
Z mąki, żółtka, masła, wody i szczypty soli zagniatam elastyczne ciasto. Cieniutko je rozwałkowuję i wykrawam koła. Na środek każdego nakładam łyżeczkę farszu i zlepiam. Pierogi gotuję w osolonym wrzątku kilka minut od wypłynięcia.
Na oliwie z oliwek szklę drobno posiekaną cebulę. Rozkładam ją na pierogach.
<strong>Sandra Siebert z Lubonia</strong>Źródło: Kobieta i życie