Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Za pierogi dałbym się pokroić, w każdej postaci, a te chyba szczególnie. Pierogi z mięsem i kapustą to taki trochę klasyk pomieszany. Pyszne, delikatne i cienkie ciasto, a do tego wyrazisty farsz. Lubczyk i majeranek dodają smaku i radzę użyć sporo pieprzu, muszą być lekko ostre.
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 304
Polecam.
Odsłon: 771
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36319
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 432
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 304
Polecam.
Odsłon: 771
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36319
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 432
Składniki
Kapustę przepłukujemy wodą i siekamy. Przesmażamy chwilę na patelni i odstawiamy do wystudzenia
Cebulę drobno siekamy i smażymy dodając czosnek i mięso. Doprawiamy solą, pieprzem i ziołami. Zarówno kapustę jak i mięso nie dosmażamy, tylko delikatnie podsmażamy. Przekładamy do miski i studzimy.
Mieszamy kapustę z mięsem i do zimnego farszu dodajemy jajko
Do mąki wrzucamy jajko i wlewamy oliwę, lekko solimy i dolewając wodę wyrabiamy na jednolite ciasto. Musi swobodnie odchodzić od rąk i być elastyczne. Wody dolewamy tylko do uzyskania pożądanego efektu.
Ciasto rozwałkowujemy na cienki placek, podsypując delikatnie mąką i wykrawamy szklanką krążki,
Na każdy nakładamy porcję farszu i zlepiamy.
Gotujemy od wypłynięcia 3 minuty.