Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na smaczne i pożywne pierożki z ciasta pszenno - gryczanego, wypełnione aromatycznym farszem z mięsa wieprzowego i kiszonej kapusty.
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 104
Polecam.
Odsłon: 723
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 84
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 104
Polecam.
Odsłon: 723
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 84
Składniki
PRZYGOTOWANIE FARSZU: Mięso gotujemy w delikatnie osolonej wodzie lub bulionie, studzimy i mielimy w maszynce do mięsa. Kapustę kiszoną gotujemy do miękkości, odcedzamy, odciskamy z nadmiaru wody i kroimy na mniejsze kawałki. Cebule kroimy w kostkę i szklimy na oleju rzepakowym. Następnie do zeszklonej cebulki dodajemy kawałki kapusty i chwilę razem podsmażamy. Do miski przekładamy zmielone mięso, podsmażoną kapustę kiszoną i cebulkę, tymianek, mieloną paprykę, pieprz cayenne i mieszamy wszystkie składniki. Całość doprawiamy solą oraz świeżo zmielonym pieprzem.
PRZYGOTOWANIE CIASTA: Do miski przesiewamy obie mąki (pszenną i gryczaną), dodajemy sól oraz około 1,5 szklanki ciepłej, ale nie gorącej wody i zagniatamy ciasto. Ciasto rozwałkowujemy, wycinamy kółka, nakładamy przygotowany wcześniej farsz i lepimy pierożki. Pierogi wrzucamy na osolony wrzątek z kleksem oleju rzepakowego i gotujemy około 2 minut od wypłynięcia. Podajemy z ulubioną okrasą i dodatkami :) Życzę smacznego! :)