Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pierogi z mięsem"
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1153
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 662
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 235
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1153
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 662
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 235
Składniki
Posiekane nożem masło połącz z mąką, dodaj żółtka, śmietanę i sól. Zagnieć, zawiń w folię spożywczą, włóż na pół godziny do lodówki. Cebulę pokrój w kostkę, zeszklij na rozgrzanym oleju. Papryczkę chilli posiekaj.
Na rozgrzanym maśle podsmaż mięso, dopraw solą i pieprzem. Włóż zeszkloną cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek i papryczki chilli, smaż przez 10 min. Zdejmij z ognia, dodaj żółtko, wymieszaj.
Ciasto rozwałkuj na grubość centymetra. Szklanką wykrój koła, nakładaj farsz, mocno sklejaj brzegi. Roztrzep jajko widelcem, posmaruj pierogi. Piecz 35 minut w 190°C.
CZAS: około 1,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień