Pierogi z mięsem

Pierogi z mięsem
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
przystępne
Z mięsem najlepsze.

Składniki

Przygotowanie

  1. Wykonanie ciasta:

    Wszystkie składniki dokładnie wymieszać i zagnieść ciasto

    Wykonanie farszu:
    Bułkę namoczyć w mleku i odcisnąć. Cebulę drobno posiekać i podusić na tłuszczu. Mięso zmielić z bułką, dodać żółtko, cebulę i przyprawić do smaku i dokładnie wymieszać.

    Wykonanie pierogów:
    Ciasto pierogowe rozwałkować na stolnicy wysypanej mąką, wykrawać szklanką kółka, kłaść nadzienie i zlepiać pierogi. Gotować w osolonej wodzie i podawać okraszone tłuszczem z cebulką.

Komentarze do przepisu (2)

Konto usunięte 23 sierpnia 2016
odcisnieta bula do farszu pierogowego?????? Kobieto, ogarnij sie :))
kstr54 06 września 2016
Dziwny ten przepis
Składniki
Składniki