Pierogi z mięsem.

Pierogi z mięsem.
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
tanie
avatar Autor: orzechowa
pożywne i bardzo smaczne

Składniki

  • 30 dg serc drobiowych
  • 30 dg żołądków drobiowych
  • 30 dg wątróbki drobiowej
  • 30 dg pieczarek
  • 2 cebule, 3 zabki czosnku
  • sól, pieprz,
  • Ciasto: 3 szkl mąki, szkl dobrze ciepłej wody, łyżka oleju

Przygotowanie

  1. ugotować pieczarki, żołądki, serca i wątróbkę,
    przepuścić przez maszynkę z pozostałymi składnikami
    doprawić do smaku

  2. z mąki, wody i oleju zagnieść ciasto
    można rozwałkować ale ja robię kuleczki i w palcach je formuję
    nakładać farsz w ilości jaka się zmieści na ciasto
    gotować w osolonej wodzie aż do wypłynięcia na powierzchnię
    podawać można z cebulka przesmażona na złoty kolor

Komentarze do przepisu (1)

Konto usunięte 29 września 2013
Takie pierogi są bardzo smaczne, ode mnie "kciuk"
Składniki
  • 30 dg serc drobiowych
  • 30 dg żołądków drobiowych
  • 30 dg wątróbki drobiowej
  • 30 dg pieczarek
  • 2 cebule, 3 zabki czosnku
  • sól, pieprz,
  • Ciasto: 3 szkl mąki, szkl dobrze ciepłej wody, łyżka oleju
Składniki